Bron BD -Lieke Mulder

 

VEGHEL – Het oude postkantoor aan de Markt in Veghel, en de twee panden daarnaast, worden waarschijnlijk eind dit jaar gesloopt, om plaats te maken voor appartementen en commerciële ruimtes. Daarmee krijgt de Markt een mooie nieuwe gevelwand. 

BL Huisvesting uit Gemert, dat het Oude Postkantoor en naastgelegen witte pand vorig jaar aankocht, wil op deze plek  zesentwintig appartementen bouwen. Leenders Architecten uit Veghel maakte het ontwerp en inmiddels heeft de commissie Welstand van de gemeente Meierijstad al positief gereageerd op het plan, aldus directeur Bas van de Laar van BL Huisvesting.

 

Klassieke uitstraling
Van de Laar: ,,We gaan voor een mooie uitstraling. In ons plan krijgt het complex aan de kant van de Markt een klassieke gevelstructuur, en aan de kant van de Aa juist een heel moderne uitstraling. Daar kiezen we heel bewust voor. Die pandjesstructuur past mooi bij de Markt, en de oudere panden en de kerk die daar staan. De moderne gevel aan de achterkant, is naar de Aa gericht. Bewoners van de appartementen kijken straks uit over de Aa.”

 

Sloop postkantoor
Volgens Van de Laar beslist het College van B en W van Meierijstad binnenkort of BL Huisvesting verder kan met de plannen. ,,De contacten met de gemeente zijn goed. Er is een positieve grondhouding.” Als alles volgens plan verloopt en er geen langdurige bezwaarprocedures komen, dan wordt het oude Postkantoor eind van dit jaar gesloopt en kunnen de eerste bewoners eind 2019 naar hun nieuwe appartement verhuizen.

 

Rondje via de Aa
In de plannen is op twee plekken in de wand een doorgang naar het achterliggende riviertje de Aa gepland. Van de Laar: ,,Aan de kant van de Markt en net om de hoek aan de Frisselsteinstraat. Het mooie is dat je straks dus vanaf de Markt een rondje via de Aa kan lopen.”