7th Heaven – Klooster Nazareth Gemert 

Projectwebsite
Video
Ligging
Algemeen
Type woningen
Verkoopinformatie

7th Heaven Klooster Nazareth

 

De herontwikkeling van het Klooster Nazereth in Gemert kon al voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Gemert-Bakel, BL Huisvesting en A. van Schijndel beheer rekenen op een grote publieke belangstelling.

 

Onder de naam 7thHeaven wordt dit symbool van het ooit rijke roomse leven ontwikkeld tot een unieke woonlocatie. Inclusief een fijne mix aan exclusieve penthouses, luxe appartementen en royale woningen. Historie en toekomst komen hier samen in een liefdevol herstel en een prachtige woonomgeving voor alle generaties.

 

De 32 exclusieve penthouses en luxe appartementen die in het voormalige klooster, de Nazarethschool en de stijlvolle nieuwbouw worden gecreëerd, kennen veel servicegerichte faciliteiten en mogelijkheden. Het karakter en de sfeer van de huidige architectuur is bij deze appartementen in sterke details aanwezig, mét alle techniek van morgen. Middels de Persoonlijke Huisvestingsformule van BL Huisvesting hebben toekomstige bewoners een ongekende vrijheid hun luxueuze appartement geheel aan te passen aan de eigen woonwensen en stijl.

 

Aan de rand van de kloostertuin komt een aantrekkelijke variatie van 36 luxe vrijstaande, halfvrijstaande en levensloopbestendige woningen met het complete woonprogramma op de begane grond. Opgetrokken in een stijl die tot in alle details naadloos aansluit bij de sfeer van het klooster en het park. Geheel volgens de Persoonlijke Huisvestingsfilosofie van BL Huisvesting kunnen toekomstige bewoners hun woning in grote mate naar hun hand zetten en hun individuele wensen op het gebied van stijl, ruimtelijke indeling en afwerking duidelijk naar voren laten komen.

 

Belangstelling?

De ligging

 

Klooster Nazareth Gemert ligt aan het Binderseind en de Nonnengang, om de hoek van het levendige dorpshart van Gemert met een zeer gevarieerd aanbod aan winkels en alle prima voorzieningen. 7thHeaven ligt vlakbij het buitengebied met volop gelegenheid voor heerlijke wandel- of fietstochten, tussen de landerijen, door de bossen en natuurlijk Nationaal Park De Groote Peel

 

Bovendien ligt Gemert in de hoek Helmond, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Zowel per bus als met de auto zijn er uitstekende en directe verbindingen met de grote steden en snelwegen als de A67 en A59, voor het werk, om te winkelen, om vrienden of familie te bezoeken of gewoon voor een heerlijke dag te ontspannen. Deze centrale ligging maakt het dorp tot een fantastische plek om wonen, werken en recreëren te combineren.

 

Klik hier voor routebeschrijving

Appartementen Klooster

 

Boven de hoofdingang van het klooster aan het Binderseind treft u het gietijzeren pinakel van de Congregatie Zusters Franciscanessen van Oirschot. Het zal tot in de verre toekomst de oorspronkelijke identiteit van het klooster koesteren. Straks wijst het de weg naar de exclusieve appartementen en penthouses die zich achter de statige toegangsdeur van het voormalige kloostergebouw aan het Binderseind bevinden.

 

De royale woonoppervlaktes van ca. 126 m2 tot 183 m2 met veel lichtinval door metershoge ramen bieden de bewoners veel vrijheid deze naar eigen wensen en ideeën in te delen. Bovendien geniet men hier optimaal van het buitenleven op de zeer ruime balkons en loggia’s aan zowel de voor- als achterzijde van het appartement.

klooster
school

Appartementen Kloosterschool

 

Ruim honderd jaar zaten Gemertse kinderen braaf in de schoolbanken van de Nazarethschool. De zusters hadden de wind er goed onder. Eindeloos klonk in de hoge, grote klaslokalen het opzeggen van de tafelrijtjes, terwijl verlangend omhoog werd gekeken naar het zonlicht dat viel door de grote ramen. Hun handen glijdend over de fraaie balustrades als de school uit was, de echo’s van hun vrolijke stemmen in het fraaie trappenhuis.

 

Aan de verstilde kloostergangen op de eerste verdieping van de Nazerethschool komen zeer comfortabele appartementen met een gebruiksoppervlakte variërend van ca. 65 m2 tot 80 m2. Het royale appartement op de tweede verdieping heeft de ongekende luxe van een eigen plateaulift die direct uitkomt in het appartement, hoge plafonds met fraaie oude dakspanten en een woonoppervlakte van ca. 114 m2. De ruime loggia’s en balkons bieden de bewoners een heerlijk buitenleven.

 

 

 

 

Appartementen Nieuwbouw

 

Begin twintigste eeuw was Klooster Nazareth wederom te klein. Met de hen zo kenmerkende voortvarendheid pakten de zusters van Gemert aan wat er gedaan moest worden en er verrees een nieuwe vleugel. Nu wordt op deze plek de lijn der vernieuwingsgezindheid doorgetrokken met een prachtig gestileerd nieuw appartementengebouw, volkomen in harmonie met zijn monumentale omgeving en een ondergrondse parkeergarage.

Aan de voorzijde is deze geheel in harmonie en eenheid met de stijl van de rijks monumentale kapel, aan de achterzijde in de stijl van het klooster en de scholen.

 

In dit fraaie gebouw komen zeer comfortabele appartementen met een woonoppervlak variërend van ca. 85 m2 tot ca. 129 m2 met grote loggia’s op de tweede verdieping, ruime balkons op de eerste verdieping en een eigen overdekt terras op de begane grond, direct gelegen aan de serene rust van de kloosterhof. De royale, lichte ruimtes zijn geheel naar eigen wensen en ideeën in te delen.

nieuwbouw
woningen-klooster

Woningen

 

Glansrijk wonen aan de rand van de kloostertuin. Hier komt een aantrekkelijke variatie van 36 luxe vrijstaande, halfvrijstaande en levensloopbestendige woningen. Ze worden opgetrokken in de pure stijl, geïnspireerd op het timmermansclassicisme. Traditionele vormen en materialen die passen bij de romantiek van het aloude klooster en de dorpse charme van Gemert.

 

De woningen worden verbonden door fraaie poortjes, symbool voor de harmonie en symbiose in de hofbebouwing. Sfeervolle, karakteristieke en eigentijdse woningen in de luxe en het comfort van nu. Aan de voorzijde het groen en de ruimte van een eigen park, aan de achterzijde de privacy van een diepe tuin.

 

Toekomstige bewoners hebben hier een buitengewone vrijheid in het kiezen van uw eigen kavel, woningtype en gevelbekleding. Men stelt de eigen droomwoning naar eigen wens samen, tot in elk detail. Geheel in eigen stijl.

 

Wonen in klooster Nazareth is historisch wonen met de techniek van morgen.

7heaven-foto

Verkoopinformatie

Onze makelaars begeleiden u persoonlijk bij de aankoop van een appartement of woning. Uw makelaar helpt u onder andere bij het kiezen van een appartement of woning en het selecteren van een hypotheek. Natuurlijk geeft hij u alle informatie die u wenst. U krijgt een begrijpelijke toelichting bij de verkooptekeningen, technische specificaties, overeenkomsten en de garanties die u gedurende het hele proces heeft. Uw appartement of woning wordt gerealiseerd onder een waarborg/garantiecertificaat. Dit betekent dat uw appartement of woning gegarandeerd gebouwd wordt. Deze verplichting is vastgelegd in de koop- of aannemingsovereenkomst. Ook biedt het waarborg/garantiecertificaat een financiële waarborg in het geval dat de woning om welke reden dan ook niet wordt opgeleverd zoals is vastgelegd in de overeenkomsten.

 

Voor meer informatie over de appartementen en woningen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaars van BL Huisvesting:


Van Helvoort makelaardij B.V.

T 0492 – 37 11 90
makelaar@van-helvoortbv.nl 


Geerts van Oijen Makelaars – Taxateurs

T 0492 – 39 24 98
info@geertsvanoijen.nl 

Informatie

Kijk voor meer informatie op:
www.7heavengemert.nl