HERONTWIKKELING LOCATIE AXIS GEMERT

Algemeen
Ligging

Herontwikkeling locatie Axis maakt betaalbaar wonen in Gemert mogelijk

 
Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Gemert-Bakel heeft het stedenbouwkundige plan goedgekeurd voor de nieuwbouwontwikkeling op de locatie van voormalige discotheek Axis aan het Binderseind/Churchill-laan te Gemert.

In Gemert is een grote vraag naar betaalbare woningen. Met de ontwikkeling van deze locatie investeert BL Huisvesting in de kwaliteit van het centrum en zal er maximaal worden ingestoken op de vraag vanuit de markt zodat ook starters, senioren en alleenstaande woningzoekers een kans krijgen op de woningmarkt, aldus Bas van de Laar, eigenaar van BL Huisvesting.

Het nieuwe ontwerp in klassieke stijl met twee bouwlagen en een kap heeft een verwijzing naar de huidige klokgevel die de voormalige entree van de discotheek siert. De elementen in de nieuwe voorgevel zoals een witte zandloper op een zwart vlak is een verwijzing naar de Duitse Orde, waarmee de link met Gemert Vorstendom ontstaat. Op deze manier is de profilering van het Vorstendom in het centrum ook zichtbaar in gebouwen en markeert het de entree van het centrum.

BL Huisvesting ontwikkelt een appartementencomplex met 24 appartementen op de locatie aan het Binderseind 52 en de aangrenzende vrijstaande woning aan de Churchill-laan. Er komen 24 betaalbare koopappartementen, waarmee naar verwachting de verkoopprijzen van ca. 60% van de appartementen uitkomen in de prijscategorie tussen de €210.000 tot €225.000. De definitieve verkoopprijzen worden vastgesteld op het moment dat de appartementen in de verkoop gaan. Op dit moment worden de procedures voor wat betreft bestemmingsplan en omgevingsvergunning doorlopen, daarna kan de verkoop starten. De verwachting is dat dit in het najaar van 2022 gaat plaatsvinden. Mocht u belangstelling hebben voor aankoop dan kunt u nu alvast een e-mail sturen naar info@blhuisvesting.nl waarna wij u op de hoogte zullen houden van de verdere ontwikkelingen.