De gemeente Sint-Michielsgestel en BL Huisvesting hebben afgelopen woensdag een handtekening gezet onder de plannen voor ‘Aan het Plein’ aan de Hoogstraat in Berlicum. Op deze locatie, beter bekend als het ‘Coppens terrein’, worden 43 koopwoningen gerealiseerd, waarvan 17 ‘sociale’ koop. Ook komen er een nieuwe Aldi supermarkt en bijbehorende parkeervoorzieningen.

Hartkamers van Berlicum

De ontwikkeling van ‘Aan het Plein’ is onderdeel van het plan ‘Hartkamers van Berlicum’. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een bestemmingsplan dat binnenkort in procedure wordt gebracht. “Het gaat hierbij om een zogenaamd wijzigingsplan, een toevoeging op het bestemmingsplan ‘Hartkamers’. Destijds was nog niet precies bekend hoe de plannen op deze locatie eruit kwamen zien. Het was als het ware een witte vlek op de kaart, die nu wordt ingevuld,” legt wethouder Ed Mathijssen uit.

Omgevingsvergunning

De bouwplannen, inclusief de invulling van het gebied rond het appartementencomplex worden binnenkort aan de omwonenden gepresenteerd. Daarna start de procedure voor een omgevingsvergunning. Bas van de Laar van BL Huisvesting: “Er is veel belangstelling voor de appartementen, we krijgen zelfs meer aanmeldingen dan er appartementen beschikbaar zijn. We willen dan ook graag snel beginnen met bouwen. De planning is om medio dit jaar te starten zodat de eerste bewoners een jaar later hun woning kunnen betrekken.”