Bron ED

 

In Gemert is de belangstelling groot om in of bij het Nazareth-klooster te wonen. Bij de ontwikkelaars hebben zich tot nu toe liefst 250 belangstellenden gemeld. De verkoop start naar verwachting eind december. 

 

Het Nazareth-complex in Gemert blijkt een geliefde plek om te gaan wonen. Hoewel de verkoop nog moet beginnen, hebben zich tot nu toe liefst 250 belangstellenden gemeld om in 7th Heaven – de officiële naam van het plan – te gaan wonen. Architect Remko van de Weerd van

In de tuin van het Nazareth-klooster komen naast 36 nieuwbouwwoningen ook 15 luxe appartementen. Die komen in een vier woonlagen hoog complex met een halfverdiepte parkeerkelder met bergingen. Het nieuwe, forse complex komt op de plek van de bestaande aanbouw achter de kapel. Die aanbouw wordt gesloopt. De rijksmonumentale kapel zelf blijft staan en wordt – zoals al eerder aangegeven -straks verhuurd.

 

Gevel

De gevel van het nieuwe woongebouw is geïnspireerd op de architectuur van de kapel. In het ‘scholendeel’ van het bestaande klooster, de zogenoemde Nonnengang, blijft straks nog ruimte voor vijf ateliers, drie op de begane grond en twee op de eerste verdieping.

Ontwikkelaars Bas van de Laar (BL Huisvesting)  en Toon van Schijndel kochten het monumentale kloostercomplex dit voorjaar voor 2,2 miljoen euro van de gemeente Gemert-Bakel. In de fase daarvoor zijn de plannen jarenlang onderwerp van discussie (en bezwaren) geweest.

In het klooster komen nu 19 luxe appartementen, de voormalige rectorswoning blijft een woonhuis en wordt zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat hersteld. De nieuwe huizen in de tuin worden in verschillende uitvoeringen gebouwd. Het worden eengezinswoningen, maar ook huizen waar mensen hun hele leven kunnen blijven wonen.

 

Hofbebouwing

De huizen, allen met een kleine voortuin, zijn op de begane grond geschakeld, volgens de ontwikkelaars om zo ‘het gevoel van een hofbebouwing’ te geven. Bijna alle woningen hebben straks een eigen parkeerplaats of garage op het achterterrein.

De gemeentelijke monumentencommissie buigt zich volgende week over een advies voor het ontwerp. Vervolgens moeten burgemeester en wethouders daar nog een besluit over nemen. De ontwikkelaars hopen eind december met de verkoop te kunnen starten.