Dutch Hamptons Loosdrecht

 

In 2015 nam BL Huisvesting deel aan de aanbesteding van de gemeente Wijdemeren voor de ontwikkeling van het centrumplan Loosdrechts Terras. Een plan waarmee de gemeente een levendige dorpskern wilde realiseren die ook buiten het watersportseizoen zou bruisen van het leven.

 

Voor haar plan trok BL Huisvesting de parallel met The Hamptons, een reeks van mondaine en hippe kustplaatjes aan de oostzijde van Long Island waar welgestelde Amerikanen hun vakanties doorbrengen in luxe buitenhuizen. Het plan voor de centrumontwikkeling van Loosdrechts Terras werd The Dutch Hamptons gedoopt. Het voorzag in een leefbaar en kwalitatief hoogwaardig centrum met faciliteiten die het hele jaar door een grote aantrekkingskracht uitoefenen op inwoners, bezoekers en (watersport)recreanten.

 

Loosdrechts Terras werd in de visie van BL Huisvesting ook een dorpshart dat nieuwe bewoners zou verwelkomen in fraaie, gevarieerde (terras)woningen en appartementen die wat betreft bouwstijl raken aan de sfeer van de originele Hamptons.

Dutch Hamptons Loosdrecht

 

Klik hier voor routebeschrijving