De Rooije Hoeven

Video
Algemeen
Ligging
Type woningen

De Rooije Hoeven

 

De Rooije Hoeven was in 2009 het eerste project van BL Huisvesting dat volgens het principe van ‘Persoonlijke Huisvesting’ werd ontwikkeld. Toekomstige bewoners van deze nieuwbouwwijk in Gemert kregen maximale keuzevrijheid bij het ontwerpen van hun eigen woning. De markt bleek er klaar voor te zijn; deze baanbrekende manier van ontwikkelen sprak aan. De 40 koopwoningen die in het plan waren voorzien werden in een razend tempo verkocht.

 

De Rooije Hoeven werd daarmee de allereerste wijk in Nederland die was gebouwd conform de wensen van de bewoners. Hoe de wijk eruit zou komen te zien, was van tevoren allerminst duidelijk. Voordat er nog maar één kavel was ontwikkeld, werd een groot woonwensenonderzoek uitgevoerd. Op basis daarvan konden de architect en binnenhuisarchitect aan de slag. Op deze bijzondere plek in Gemert ontstond een bijzondere wijk met 40 volstrekt unieke woningen. Met De Rooije Hoeven deed BL Huisvesting voor het eerst van zich spreken. Een nieuwe trend was gezet.

De ligging

 

In Gemert heeft BL Huisvesting De Rooije Hoeven ontwikkeld. Een unieke woonwijk die zich het best laat omschrijven als een dorp in een dorp. Ruimte en rust in een eigentijdse vorm. Maar met die typische sfeer die een dorp z’n charme geeft. Met het groen in de directe omgeving en het gezellige hart van Gemert op een steenworp afstand. Hier wonen, betekent genieten! Per slot van rekening wandel of fiets je zo naar het sfeervolle dorpshart van Gemert.

 

De Rooije Hoeven is een bijzonder project op een locatie aan de Groeskuilenstraat en het Laarveld. Kenmerkend is de open bebouwing die is geïnspireerd op een dorps karakter. Dit is terug te vinden in zowel het ontwerp van de verschillende woningen als het materiaalgebruik, zoals rood-bruine gevelsteen. Hoewel het hier gaat om een heel eigen en uniek deel van Gemert, sluit De Rooije Hoeven naadloos aan op de sfeer van het mooie Brabantse dorp. Een ideale woonomgeving die door zijn diversiteit en vrijheid van keuze beantwoordt aan vrijwel elke woonwens. Met als verbindend element een centraal gelegen groengebied met speelgelegenheid.

 

Kortom een knusse en gezellige woonomgeving met een heel eigen karakter. Modern, maar toch authentiek en Bourgondisch tegelijk. Al was het maar door de grote variatie in woningtypes en de hoge mate van vrijheid in indeling en afwerking.

 

Klik hier voor routebeschrijving

Woonhoeve, Dorps-, Hof-, Laan-
en Erfwoningen