De Beekse Bron 

Algemeen
Ligging
Type woningen
Verkoopinformatie

De Beekse Bron

 

Aan het duurzame nieuwbouwproject De Beekse Bron in het Limburgse Beek ging een ontwerpwedstrijd vooraf, waarbij BL Huisvesting als winnaar uit de bus kwam. Deze prijsvraag van de gemeente Beek was erop gericht om een geschikte samenwerkingspartner te vinden voor de realisatie van de eerste duurzame wijk van Limburg. Niet alleen de vakjury wees ‘De Beekse Bron’ als winnaar aan. Het idee van BL Huisvesting kreeg daarnaast ook ruim driekwart van de publieksstemmen.

 

De Beekse Bron wordt een mooie, nieuwe woon- en leefomgeving met 35 ongekend duurzame woningen. Alle woningen hebben een energielabel A++++. Dit project kent een ‘omgekeerde ontwikkeling’, een ontwikkelingsconcept door BL Huisvesting in Nederland sinds 2006 op de kaart is gezet. Omgekeerd wil in dit geval zeggen dat er niet eerst woningen worden ontwikkeld en daarna pas potentiële kopers worden benaderd. Bij de Beekse Bron zijn de potentiële kopers al betrokken bij de planontwikkeling voordat er nog maar één streep van een plattegrond op papier stond. Iedere vrijstaande, vrijstaand geschakelde, halfvrijstaande, hoek- of tussenwoning wordt volledig ontworpen naar de wensen van de toekomstige bewoners. Dat dit in de smaak valt, blijkt ook uit de verkoopcijfers. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

De ligging

 

De Beekse Bron wordt gerealiseerd op het terrein waar vroeger de LTS Groenwald stond. Hier aan de Vondelstraat en de Dr. Beckersstraat zal straks de meest duurzame woon- en leefomgeving van Limburg ontstaan. En als het aan ons ligt en de belangstellenden waarmee we samen de wijk gaan ontwerpen, wordt het tevens de meest fijne woon- en leefomgeving.

 

 

Klik hier voor routebeschrijving

Bouwstijlen Modern,
Klassiek en Tussen