Chassékazerne Breda

 

Tien jaar geleden werd aan het historisch stadshart van Breda een kwaliteitsimpuls gegeven door de herontwikkeling van het Chassé Park onder regie van architect Rem Koolhaas. De monumentale militaire panden kregen in een groene setting een nieuwe, eigentijdse bestemming. Het verleden werd verbonden met het heden. De gemeente Breda had in 2017 behoefte aan een nieuwe, toekomstbestendige invulling van het markante en Rijksmonumentale Hoofdgebouw van de voormalige Chassékazerne.

 

Onder de naam ‘Connecting Chassé’ presenteerde BL Huisvesting een ambitieus en gedurfd plan voor deze herontwikkeling, waarin alles draaide om het leggen van verbindingen. Het verbinden van de binnenstad met het Chassé Park. Het verbinden van functionaliteiten in het park met die in het Hoofdgebouw. Het verbinden van wonen, werken en recreëren. Het verbinden van mensen zoals starters met senioren, bewoners met bezoekers.

 

De visie van BL Huisvesting zorgde voor een hoogwaardige, eigentijdse invulling van het project met een imposante toegangspoort, een short-stay hotel en een Open Lucht Virtual Reality Museum als meest in het oog springende elementen.

Chassékazerne Breda

 

Klik hier voor routebeschrijving